Newbornfotografie: de kunst van het fotograferen van pasgeboren baby's

Over newbornfotografie

Newbornfotografie is een vrij nieuwe kunstvorm in de fotografiewereld. Wij zijn echter pionier op dit vlak en kunnen reeds 15 jaar ervaring bieden in de kunst van het fotograferen van pasgeboren babytjes. Vroeger kozen kersverse ouders ervoor om hun baby het eerst te laten fotograferen als het babytje 2 of 3 maanden oud was. Nu fotograferen we je baby graag van het prille begin. Ook al is het nog een vrij nieuw gegeven voor vele mensen om je baby te laten fotograferen tijdens de eerste dagen net na de geboorte, geloof ik sterk dat dit geen voorbijgaande rage is. Een rage is iets wat snel voorbijgaat. Het concept van newbornfotografie is vergelijkbaar met huwelijksfotografie volgens mij. Je pasgeboren baby is slechts heel even zo klein, het komt zelfs aan op enkele dagen. Je hebt slechts 1 kans om al die kleine gedragingen vast te leggen voor ze voor altijd voorbij zijn.

Je newbornfotosessie boeken

Ik raad je sterk aan om je fotosessie reeds te boeken terwijl je nog zwanger bent. Ik houd dan tijd vrij rond je uitgerekende datum. Natuurlijk weten we de juiste datum pas als het babytje echt geboren is. Binnen de 48 uur na de geboorte neem je met ons contact op en leggen we de afspraak vast voor de fotosessie. Ik beperk het aantal fotosessies per maand om je de hoogste kwaliteit en service te kunnen bieden. Het is dus nooit te vroeg om je newbornfotosessie alvast te reserveren en natuurlijk kan je ons steeds contacteren als je nog vragen zou hebben. Als je nog maar net gehoord hebt van newbornfotografie net na je bevalling, is het nog niet te laat en kunnen we misschien toch nog een plaatsje vinden om ook jouw oogappel te fotograferen. Fotosessies die op voorhand gereserveerd zijn, krijgen echter voorrang.

De newbornfotosessie

Het fotograferen van je baby doe ik voornamelijk in mijn thuisstudio met natuurlijk licht. Een sessie duurt zo'n 3 uur, we voorzien namelijk voldoende tijd voor knuffeltjes, voeding en verschoningen. De beste leeftijd om je newbornshoot te doen is wanneer de baby tussen de 5 en de 12 dagen oud is. Is je baby kleiner dan 2 weken, dan kunnen we al die typische houdingen van in de buik nog mooi in beeld brengen, je baby ziet er dan nog echt piepklein uit en we kunnen je baby dan ongestoord in de verschillende poses fotograferen. Je hebt dus eigenlijk slechts één kans om binnen een korte periode deze prachtige momenten te vereeuwigen voor ze voorbij zijn.

Onze studio

We hebben onze boutiquestudio helemaal ingericht om je de best mogelijke ervaring te kunnen bieden op het vlak van newbornfotografie, zowel voor de ouders als voor de pasgeboren baby en eventuele broertjes of zusjes. Je kan relaxen met een drankje terwijl er prachtige foto's van je baby worden gemaakt. Veel gasten rijden dan ook uren om gefotografeerd te worden door één van de beste portretfotografen. Ik ben echt gezegend om zo'n belangrijke gebeurtenis in je leven te kunnen vereeuwigen op foto. Onze studio is gelegen in Herselt in de Kempen.